Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Kérdése van hívjon minket! +36 20 9 144 986

Kültéri vagyonvédelmi rendszerek, infrasorompók, mikrohullámú érzékelők.

Vállalkozásunk  a japán Optex és az olasz CIAS cég professzionáli kültéri érzékelőit ajánlja ügyfelei figyelmébe.

maxresdefault (3)

Kattintson a képre a demó videóhoz.

Kültéri védelmi eszközökkel hatékonyan egészíthetjük ki meglévő hagyományos beltéri riasztó rendszereinket. Ezek az érzékelők lehetővé teszik kültéren tárolt nagyértékű tárgyaink védelmét, illetve korai jelzést biztosítanak privát területünkre történő behatolásról.  A kültéri rendszerek lehetnek, “kerületvédelmi” rendszerűek melyek egy az emberi szám számára nem látható “érzékelő sugárral” kerítik körbe a védeni kívánt területet.  E rendszerek klasszikus érzékelője az infrasorompó. E védelmi eljárás másik jól bevált eszköze a mikrohullámú érzékelő pár, mely az infrasorompótól eltérő fizikai detektálási eljárással biztosít kerületi védelmet. Ezen kültéri eszközök akár több száz méter hosszan képesek “kerítés” jellegű védelmet biztosítani védett területünk köré. Az említett érzékelők legideálisabban sík területen alkalmazhatóak.  A beltéri rendszereknél már klasszikussá vált mozgásérzékelők kültéri változata, dupla érzékelőkkel és két érzékelési technológia ötvözésével biztosítja az álriasztás mentes kültéri detektálást. A kültéri védelmi rendszerek működtetésének legnagyobb problémája a házi kedvenceink. Kutyáink, macskáink jelenléte esetén speciális érzékelőkre, eljárásokra, és a házikedvencek mozgásának korlátozására lehet szükség.

Tudta?

A kültéri érzékelők használata esetén fokozottan számítani kell indokolatlan riasztások bekövetkezésére. Az érzékelők beépített álriasztást kiküszöbölő algoritmusa mellett a központi egységek is rendelkeznek ilyen funkcióval, de kültéri körülmények között ezek nem mindig elegendőek. Bár a két rendszer egyidejű használata kevesebb álriasztást eredeményez, az kivitelző álltal eltúlzott érzékenységcsökkentés, a nem szakszerű beállítás és a nem jó tervezés eredménye lehet, akár a teljes érzékelés bénulása is.

 Mit érdemes tudni a kültéri infrasorompókról?

 

Mikrohullámú sorompók

cias

CIAS professzionális mikrohullámú sorompó

Az infrasorompókhoz hasonló védelmi megoldást nyújt a mikrohullámú sorompó pár. Ez az érzékelő a mikrohullámú jel behatoló álltali megváltozásának hatására jelez. Az infrasorompóhoz hasonlóan egy adó, vevő párból állnak, legjellemzőbb tulajdonságuk a hatótáv. Az infrától eltérően kiegészítő fűtésre nincs szükség. Az érzékelő az időjárás változásaira kevésbe érzékeny, problémát a magas hó és a magas aljnövényzet okozhat. Az infrasorompótól eltérően az érzékelés nem egy vonalban történik, hanem az érzékelővonal közepén ez akár több méter széles is lehet. Ez egyben a hátránya is, mert szűk helyen való alkalmazása körültekintést igényel.

Kültéri mozgásérzékelők.

A beltéri rendszereknél már megismert passzív infra mozgásérzékelők kültéri változata, amely azon túl, hogy teljesen időjárásálló, a dupla érzékelési eljárás, és dupla érzékelők segítségével biztosan különbözteti meg az álriasztást okozó  mozgó bokrokat, fákat, kisállatokat, a detektálandó behatolótól. Az érzékelők rendelkeznek anit-masking, letakarás jelzés funkcióval, mely a kültéri érzékelők elengedhetetlen része. Speciális változataik rádiós rendszerekhez illeszthetőek, kis áramfogyasztásuknak köszönhetően a telepek hosszú élettartama biztosított. Jellemző felhasználási területük, magánrezidenciák, kisebb ipari objektumok térvédelme. Speciális változataik nyílászárók, más külső bejutási pontok sorompó jellegű védelmére szolgálnak, melyek a védett terület határát az épület külső síkjára helyezik, ezzel korai jelzést biztosítanak a behatolási kísérlet tényéről.

Kattintson a képre a demó videóhoz.

optex_1146_1

Optex kültéri mozgásérzékelő