Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Kérdése van hívjon minket! +36 20 9 144 986

Elektronikus tűzjelző és oltórendszerek.

Vállalkozásunk a Notifire központi egységeket és System Sensor érzékelőit ajánlja ügyfelei figyelmébe.

 

 Vállalkozásunk teljeskörű szolgáltatást nyújt elektronikus tűzjelzőrendszerek kivitelezésével kapcsolatban.

autocD

Tervezés

Engdélyeztetés

Kivitelezés

Karbantartás

Tudta?

Az elektronikus tűzjelzőrendszerek tervezését, kivitelezését, felülvizsgálatát, karbantartását, csak a megfelelő szakmai tudással rendelkező, vizsgázott és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál nyilvántartott szakemberek, szakcégek végezhetik. 

A tűzjelző rendszerekkel szemben támasztott követelményeket, a használat szükségességét, a kiépítés szabályait  az Országos Tűzvédelmi Szabályzat pontosan meghatározza.

Vállalkozásunk tűzvédelmi rendszerek kivitelezésével, telepítésével, és karbantartásával foglalkozik. Megoldást kínál hagyományos vagy más néven kollektív rendszerű és egyedi címzésű elektronikus tűzjelző rendszerekre is. A hagyományos pontszerű érzékelők mellett kínálunk különleges érzékelőket is például, vonali érzékelőket, aspirációs érzékelőket is. 

products_air_sampling_2Az aspirációs érzékelő a füstérzékelők egy speciális típusa, mely egy a védendő terület igényeihez méretezett műanyag csőhálózaton keresztül mintavételezi a terület levegőjét. A beszívott levegőt egy nagy érzékenységű érzékelőhöz vezeti, ahol megtörténik a vett minta kielemzése, és döntés a tűz jellemzők közül a füst jelenlétéről.

 

 

 

maxresdefault (4)Új rendszerek kivitelezés esetén a System Sensor és  a Notifire rendszereit, érzékelőit ajánljuk megrendelőink figyelmébe. A cég eszközei lefedik a tűzjelzéstechnikában előforduló valamennyi igényt, követelményt, stabil alkatrészellátással és szervízháttérrel rendelkezik, továbbá jelentős hazai referenciával rendelkezik. 

 

 

 

 

 

Cégünk számos hazai forgalmazóval és gyártóval alakított ki kapcsolatot, így képesek vagyunk teljes mértékben karbantartási szolgáltatást nyújtani más gyártmányú tűzjelző rendszerek esetén is.

 Tűzjelzőrendszerekről röviden.

Hagyományos rendszerek.

A hagyományos vagy “kollektív” rendszerek sajátossága, hogy az érzékelők nem rendelkeznek egyedi címmel, vagyis azonosítási lehetőséggel, így jelzés esetén a tűzjelzésre reagáló személy csak azt tudja, hogy mely területről, általábban  tűzszakaszról érkezett a jelzés, annak pontos helye csak a terület bejárása után az érzékelő visszajlező LED-e ad információt. További jellemzője, hogy az eszközök nem tartalmaznak logikai jelzés kiértékelést, vagyais csak riasztási és nyugalmi állapotot tudnak megkülömböztetni. Ezen hiányosságuk miatt az érzékelők nem képesek a szennyeződésből adodó hibákat kiküszöbölni. Alkalmazása jellemzően kis védett területeken, egyszerübb igényeket megkívánó helyeken történik. A intelligens címzett kórszerübb rendszerek árának kedvezőbbé válásából adódóan elterjedésük, alkamazásuk csökken. 

 

Inteligens rendszerek

Címzett rendszereket jellemzően a nagyobb épületek vagy épület együttesek tűzvédelmére használják. Az érzékelők száma a több ezret is elérheti, a védett terület pedig a több tízezer négyzetméteret. Ezen rendszerek jelzései már a reakció első szakakszában teljes azonosíthatóságot biztosítanak a beavatkozó személy számára, számtalan épületgépészeti vezérlésre van lehetőség, (pl lift, befúvás, klima) intelligens esemény kiértékelő logokával rendelkeznek, melyek biztosítják a környezeti szennyeződésből adodó indokolatlan riasztásokat. Az optikai füstérzékelők intelligens jelzés kiértékelésnek köszönhetően az optikai érzékelők normál üzemű elkoszosodását képesek kompenzálni, illetve a karbantartás tisztítás szükségességét jelezni. 

Érzékelők

smoke-detector-monitoring-systemMind az intelligens mind a hagyományos rendszerekhez széles körben állnak rendelekzésre pontszerű és más remdszerű érzékelők. A pontszerű érzékelők között a legelterjetebb az optikai füstérzékelő, de elérhetőek a külömböző hőmérsékletre kalibrált hősebesség és hőmaximum érzékelők. Ritkábban használt érzékelő az optikai lángérzékelő, mely jellemzően hirtelen lánggal égő tűzesetek (benzin, alkohol) detektálásának hatékony eszköze, megtalálhatóak továbbá a kézi jelzésadó gombok is. A pontszerű érzékelők mellett speciális feladatokra különleges érzékelők állnak rendelkezésre, vonali füstérzékelő, hőérzékelő kábel, aspirációs érzékelő. 

Különleges érzékelők

beam

Speciális környezetben sepciális érzékelési eljárásra van szükség, mely különleges érzékelőket is megkíván. Ezen speciális érzékelők egyik legelterjetebb példája a vonali füstérzékelő, mely jellemzően nagy, egy légterű csarnokok védelmének kiváló eszköze. Használatával számos pontszerű érzékelő használata váltható ki, telepítése ezekhez képest egyszerű és gyors. A speciális érzékelők között említhetjük még az aspirációs érzékelőket, melyek egy előre méretezett csőhálózaton keresztűl mintavételezik a védett terület levegőjét, és egy ventillátor segítségével juttaják el azt a túlérzékenyített speciális optikai érzékelőhöz. Használatukkal gyors reakciójú jelzést érhetünk el akár speciális környezetben (pl hűtőház, szennyezett területek) is. 

Optikai füstérzékelő

 

A modern tűzjelzéstechnika alap érzékelője az optikai füstérezékelő, mely mind az otthoni rendszerekben mind a professszionális rendszerkben széles körben elterjedt. Az elterjedése több pozitív tényezővel is magyarázható. Egyszerű elektronikai eszközökből épül fel, élettartama szinte korátlan, az előforduló tüzek jelentős részét a tűz korai fázisában biztosan jelzi, kivétel képeznek ez alól a nagyon “fehér” füsttel égő tüzek, pl alkohol tűz, olcsón beszerezhető, könnyen karbantartható. Megjelenésével sikeresen váltotta fel a korábbi ionizációs érzékelőket.