Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Kérdése van hívjon minket! +36 20 9 144 986

A megfigyeléssel szemben támasztott jogi követelmények egyszerüen.

Általános alapkövetelmények:

A felvételeket ésszerű határidőn belül törlni kell, ez 3 nap.

A felvétel nem irányulhat közterületre, vagy más magánterületére.

A megfigyelés nem irányúlhat jogellenes célra.

Társasházak vagy más osztatlan közös tulajdon esetén a tulajdonosok hozzájárulása kell.

Társasházak, lakóközösségek.

Társasházak: -A társasházak esetén szinte tipikus eset a közös területek megfigyelése. -A felvétel nem irányulhat közterületre, vagy más magánterületére. -A lakók 2/3 nak a beleegyezése kell. -Az SZMSZ tartalmazza a adatkezelési szabályzatot, -A megfigyelés nem irányúlhat külön tulajdonú lakás vagy más helyiség bejáratára. -Biztosítani kell a felvételek megismerésének lehetőségét, és a felvételek ésszerű időn belüli törlését.

Üzletek, bevásárlóközpontok.

Áruházak, kereskedelmi egységek: -A megfigyelést végző személy az adatkezelő, rá vonatkoznak az adatkezlési szabályok. -A területre belépő személyeket jól láthatóan tájékozatni kell a videomegfigyelés tényéről, ha belép a területre cselekedetével beleegyezését adta arra hogy róla felvétel készülhet. -Nem figyelhető meg öltöző, WC, próbafülke, mosdó az emberi méltoság védelme jegyében. -A felvételek 3 munkanapig tartahatóak meg kivételes esetben 30 vagy 60 napig.

Munkahelyek.

Munkahely: -A munkavállaló hozzájárulása nem szükséges! -Meg kell határozni a megfigyelés célját:pl emberi élet, testi épség védelme, veszélyes anyagok elenőrzése, vagyon és titokvédelem. -Emberi méltóság tiszteletben tartása. -Nem figyelhető meg kizárólag a munkavégző és munkavégzés. “-Érzékeny” helyiség megfigyelése tilos. -Kamerák látószöge csak a negfigyelés tárgyára eshet. -Tájékoztatást kell adni minden kameráról. -Tárolási idő 3,30, vagy 60 nap. -A felvételekhez csak szűk körben férhetnek hozzá. -Munkahelyi kamerarendszert be kell jelenteni, ha nem kizárólag a munkavállalókat figyeli meg, vagy vagyonőrt alkalmaznak!

Közterületek.

Közterületek: -Közterületet megánszemély nem figyelhet meg. -Igazolni kell a megfigyelés szükségességét. -A belépőket tájékoztatni kell. -A felhasználás célját rögzíteni kell. -A tárolási időt korlátozni kell.