Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Kérdése van hívjon minket! +36 20 9 144 986

WIFI hálózatok.

airos7-heroVezeték nélküli kapcsolatot biztostó hálózatokat széles körben használják magán, ipari, üzleti, és publikus területeken. Kiemelt jelentőséggel bír azokon a területeken ahol a hálózat kiépítéséhez hagyományos réz kébelek nem használhatóak, ilyenek a pl a műemlék jellegű épületek. A mobil eszközök, tablettek, telefonok elterjedésével az igény is megnött WIFI hálózatok iránt, hisz ezen eszközökön más kommunikációs csatorna nem is létezik, csak a WIFI. A rendszer további előnye a kliensek teljes mobilitása is. A WIFI-vel egyszerűen alakíthatunk ki vezeték nélküli helyi hálózatokat (Wireless Local Area Network), bonyolult, munkaigényes kábelstruktúra alaklamzása nélkül, néhány egyszerű eszköz alkalmazásával, azok megfelelő beállításával. További felhasználási terület épületek helyi LAN jainak az összekapcsolása. Ebben az esetben megfelelő eszközök használatával a helyi hálózatok között megvalósult kapcsolat sebessége tobb száz Mb/s is lehet, a távolság a két épület között a többszáz méter és a több tíz kilométer is lehet.

A vezetékes halózatokkal összehasonlítva, a WIFI műszaki paramétereiben (pl: sebesség) elmarad a vezetékes hálózatok teljesítményétől, továbbá az épületszerkezetek erőssen ronthatják az átvitel minőségét is, viszont nagy előnye az egyszerű, kényelmes, kis munkaigényű, hálózati és Internetes hozáférés biztosítása. Fontos megemlíteni, hogy a hálózat ezen egyszerűsége egyben veszélyforrást is jelenthet. Mivel az adatközvető közeg a levegő, ezért a WIFI router/access point hatósugarán belül lévő eszközök, nem megfelő biztonsági beállítás esetén, és megfelelő felkészültséggel bárki beléphet zárt hálózatunkba, és hozzáférhet belső hálózatunkhoz is. A hálózat beállításakor jó betartani az alábbi minimális biztonsági követelményeket.

Ubiquiti eszközválaszték

Közösségi helyek WIFI hálózatai.

Nyitott, nagy forgalmú helyeken, repülőtereken, vendéglátó egységekben, vagy akár városok közterületein általános szolgáltatássá vált az ingyenes WIFI hálózat. Szinte elképzelhetelen ma már olyan vendéglátóegység ahol nem kínálnak a vendégeknek ingyenes WIFI szolgáltatást. E berenedezések kiválló szállítója az Ubiquiti cég. Ezeken a helyeken speciális hálózati eszközök, routerek, AP-k biztosítják a vendégek hálózati hozzáférését, számos olyan funkciót kínálva ami az otthoni routereknek nem részük. E rendszerek kiépítése, konfigurálása nagyobb ismeretet kíván mint az egszerű otthoni routerek beállítása. Megfelelően konfigurált rendszer esetén egyenletes leszakadásmentes hozzáférést biztosíthatunk a kliensekenek, korlátozhatjuk az indokolatlanul nagy sávszélességet kívánó szolgáltatások használatát, bizonyos weblapok elérését, számos korlátozást és jogosultságot állíthatunk be a klienseknek. A rendszer időbeli használatát a felhasználók számára, vagy kialakíthatunk jelszóval védett, vagy fizetős szolgáltatást is. Készíthetünk marketing jellegű nyitólapot ahol célzott hírdetésekkel, vagy információkkal láthatjuk el a felhasználókat. Ezek mellet számos más funkcióval tehetjük biztonságossá, komfortossá ingyenes hálózatunkat.  

 UniFi Controller

ubntuf-s_controller

Klikk a képre a demó videóhoz!

 

Nagy távolságú WIFI adatátvitel.

Ipari WIFI eszközök alkalmazásával kiváló pont-pont vagy pont-multipont kapcsolatot létesíthetünk helyi hálózatok között. Ezek a kapcsolatok megfelelő optikai rálátás esetén, akár több tíz kilométeres távolságban is lehetnek egymástól. Az eszközök képesek városi, rádiótechnikailag zajos, a működési frekvenciájuk vagy annak közelében lévő környezetben is működni, automatikusan állitják kimeneti teljesítményüket, teljes időjárás biztos működés mellet. Biztonságtechnikai tipikus alkalmazásuk IP kamerák jeleinek eljuttatása nagy távolságokba. Az elérhető adatátviteli sebesség akár 450 Mbps is lehet.

AirMax-B2

Ubiquiti (1)

slide3

112