Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Kérdése van hívjon minket! +36 20 9 144 986

Kamerás megfigyelőrendszerek.

Napjainkban a  videomegfigyelő rendszerek árának meredek zuhanása okán a megfigyelő rendszerek lakossági és ipari elterjedése egyre széleskörűbb, de használata nem csak a biztonságtechnikában lehet indokolt. A zárt láncú megfigyelőrendszerek az élet más területén is létjogosultságot nyertek, az IP rendszerek intelligens képelemzés funkciói egyre szélesebb területen teszik lehetővé ezen rendszerek alkalmazását.  

 

Vállalkozásunk a koreai Samsung, a kínai Qihan és Hikvision analóg, AHD, TurboHD és IP rendszereit, megoldásait ajánlja ügyfelei figyelmébe.  

 További alkalmazási lehetőségek

Ipari folyamatok

 További alkalmazási lehetőségek

public-tarnsport

Tömegközlekedés

 További alkalmazási lehetőségek

munkahely

Munkahelyek

 További alkalmazási lehetőségek

Autópályák

 További alkalmazási lehetőségek

idős felügyelet

 

A megfigyelő rendszerekkel szemben támasztott alap követelmények között szerepel a kiváló, értékelhető képfelbontású kép szolgáltatása minden időjárási körülmény között és napszakban, valamint a könnyű kezelhetőség és a távelérés biztosítása is. Napjaink jó minőségű IP és AHD rendszereinél már alapfeltétel a HD minőségű (1920X1080 képpont) képfelbontás, mely nagyszerűen nagyítható, részletgazdag képet szolgáltat, és a hagyományos

2014-04-07-2 VGA rendszerű képnél kb. négyszer több képi információt tartalmaz. Ezzel a felbontással már pontos képet kaphatunk megfigyelés szempontból kényes helyeken, például fizetőpontokon létrejött tranzakciókban résztvevő bankjegyekről. 

Technológiai szempontból napjainkban több féle rendszer is versenyez a videotechnikai piacon.

Kifutó félben vannak a hagyományos analóg rendszerek, melyek alacsony árukkal, még versenybe tudnak szállni, de a technológia elavultságukból adódó korlátokkal, pl. alacsony felbontással rendelkeznek. 

Jó alternatívát kínálnak a nagy felbontású új analóg rendszerek, melyek AHD, vagy Turbo HD néven is ismertek. Ezek a rendszerek valós alternatívát kínálnak a nagy felbontású IP rendszereknek elérhetőbb áron, egyszerűbb hálózati infrastruktúrával, akár full HD felbontással.

Végezetül itt van a régi új versenyző az IP rendszer, mely széles felbontási tartományban kínál kamerákat a VGA– tól a 10-20 M pixelig, számos intelligens képtartam elemzéssel, az analóg rendszereknél elérhetetlen funkciókkal, tudással rendelkezik, és a szoftverfrissítéseknek köszönhetően új funkciókkal ruházható fel. Az utóbbi évek termelési felfutásának köszönhetően az áruk egyre elérhetőbbé teszi ezeket az eszközöket. “Hátrányukként” említhető a bonyolult programozási feladat, a magasabb informatikai tudás szükséglete, és a technológia sajátosságaként a képkésleltetés.

 

Tudta?

Nem mindenki tudja, de a kamerás megfigyelést szigorú törvényi keretek szabályozzák, ez vonatkozik a munkahelyekre, a közterületekre, és a társasházakra is.

Részletek itt.

 XProtect_Mobile-1b

Mobiltelefonos távelérés.

Általában a kisüzleti és magán felhasználóknak kínált szolgáltatás a kamerarendszerünk távelérése mobiltelefonos applikáció segítségével. A képernyő korlátozott mérete miatt néhány kameráig lehet olyan képosztást alkalmazni ami még az emberi szem számára értelmezhető képet ad. Bármely kamerarendszer technológia esetén elérhető, nagy felbontású rendszerek esetén számítani kell arra, hogy a korlátozott mobil átvitel miatt általában gyengébb képminőségben (CIF, VGA, D1) érkeznek a képek, vagy az egy időben nézhető HD kameraszám van korlátozva. A készülék gyártók általában ingyen kínálják az applikációt, és néhány esetben ingyenes DDNS szolgáltatást is biztosítanak a rendszer problémamentes táveléréséhez.  Az applikáció segítségével teljes távoli kontrollt és teljes funkcionalitást gyakorolhatunk rendszereink felett.

Központosított távfelügyeleti rendszer.

A kis rendszerektől akár a több száz kamerát tartalmazó rendszerekig hasznos szolgáltatás a központi CMS rendszer, mely az Internet vagy privát hálózat segítségével egy rendszerbe foglalja a megfigyelt területek. Egy képernyőfelületen, egy vagy több helyszínen nyújt lehetőséget betekintésre, egymástól független képelrendezésben. A megfigyelt helyszínek lehetnek akár a föld bármely pontján is. A szoftverek támogatják a térképes megjelenítést, a teljes távkonfigurációt és távmanagmentet is. Hibrid rendszerek is összeállíthatóak belőle, régi rendszerű analóg DVR-től a korszerű hálózati NVR-s IP rögzítőkig.

cctv központ

Központi távfelügyelet

 

Intelligens képtartalom elemzés

  • inteligent

    Behatolás vonalátlépéssel

    Az IP kamerákba épített nagy számítási teljesítményű elektronikai eszközök lehetővé tették a kamerán futó intelligens alkalmazások kifejlesztését, ami új távlatokat nyitott, és soha nem látott funkciókat adott az addig csak egy funkcióra képes kamerákhoz. Ezek az alkalmazások lehetővé tettek olyan funkciókat, mint például a vonalátlépés felismerése, emberek számlálása, arcok felismerése, számlálása nem és kor szerint, agresszív viselkedés felismerése, vagy az ott hagyott vagy elvitt tárgyak detektálása. A biztonsági ipar kamerái ezzel egycsapásra több funkciós eszközökké váltak, melyek már nem csak pl. egy áruház biztonságát szolgálják, hanem a marketingeseknek is hasznos információkat szolgáltatnak. A rendszer képes adatbázist készíteni az üzletbe belépő vásárlók nem és kor szerinti megoszlásáról, térkép készülhet azokról a “forró” pontokról ahol a vásárlók több időt, vagy éppen kevesebbet töltenek el. Az intelligens technológiának köszönhetően egyre több olyan helyszínen jelenhetnek meg ezek a rendszerek ahol korábban elképzelhetetlen volt.