Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Kérdése van hívjon minket! +36 20 9 144 986

tp-link-archer-c5

Biztonságos WIFI hálózat.

A wifi hálózatok álltal kínált kényelem egyben a sebezhetőségüket is magukban rejtik, mivel a WIFI hálózatok adatátviteli közege a jól ismert UTP réz kábel helyett a levegő, ezért a hálózat hatósugarába kerülő eszközökkel képesek azt felfedezni és megfelelő körülmények között azt feltörni, és akár a teljes hálózatra bejutni.

Otthoni hálózatunk esetén a WIFI AP/Router beállításiban szereplő lehetőségek közül válasszuk a legnagyobb biztonságot biztosító titkosítási eljárást, a WPA-TKIP-PSK (Wi-Fi Protected Access, Temporal Key Integrity Protocol, Pre Shared Key) legalább 12 karakterű, szótárban nem található, eltérő karaktereket és más írásjeleket is használó jelszóval. Ezt a titkosítási eljárást jellemzően otthoni, kis irodai hálózatokban használják.

További lehetőséget nyújt a Router SSID letíltása, mellyel nem láthatóvá válik hálózatunk. Kis hálózat és alacsony számú kliens esetén fix IP címek kiosztásával további minimális védelmre tehetünk szert. További lehetőséget nyújt a MAC address szűrés beállításe is, bár a hálózat lehalgatásával a MAC címek(és az SSID is)hamar kiderülnek. Ezek a beállítások inkább haladó felhasználóknak javasolt.

A szoftveres biztonsági eljárások mellet a WIFI hálózat tűzfalas, vagy fizikai elszeparálása nyújthat hatékony védelmet a betörések megelőzésére.

Nagyobb kliensszámú hálózatok esetén a WPA2-Enterprise használata javasolt melyben dinamikus titkosítókulcs és RADIUS szerver alkamazásával, változó kulccsal történik a kliensek azonosítása.